Bio

Ik ben geboren en opgegroeid in Paramaribo, Suriname, in een gezin van 5.
Mijn vader is mijn senior "Consigli�re", fotograaf, diaken in opleiding en beoefenaar van lange gesprekken over de goede en onzichtbare dingen des levens. Mijn moeder is hartstochtelijk liefhebster van muziek en alles wat wortels en bloemen heeft en is een kei van een kokkin. Ik woon in Warmond met mijn zoon, geboren in 2003 te Leiderdorp.

In mijn jeugd heb ik veel aan (vecht)sport gedaan: voetbal, judo, tae-kwon-do en shaolin kempo. Tijdens het beoefenen van deze sporten is mijn interesse gewekt voor lichamelijke intelligentie. Daarmee bedoel ik bewust bewegen, lichaamstaal, luisteren naar het lichaam en het geheel aan oorzaak/gevolg dat betrekking heeft op de belasting en belastbaarheid daarvan.

Na het VWO in Paramaribo (leuk detail: in ben op het VWO ontgroend door Jürgen Raymann!) vertrok ik naar Nederland voor een studie psychologie en om te voorkomen dat ik tijdens de Brunswijk/Bouterse gevechten in militaire dienst moest. Al in mijn scholieren- en studententijd masseerde ik huisgenoten, familie en vrienden, jammergenoeg zonder er erg in te hebben dat mijn hart eigenlijk daar naar uit ging. Na 3 jaar studie heb ik een aantal jaren in de Leidse horeca gewerkt, voornamelijk in de Koets-O-Theek en Jazzcafe the Duke.

Via contacten ben ik daarna gaan werken in het bankwezen. Daar heb ik 5 jaar doorbracht en na een korte periode van overspanning geleerd dat ik maar iets moest gaan doen dat me makkelijk af ging: mijn massage-vaardigheid. Hier moest echter eerst een poosje hardcore soulsearching met een bevriende psychiater overheen gaan!
Op aanraden van ex-collega's en familie heb ik een paar jaar geleden de opleiding voor sportmasseur gedaan en ben sindsdien niet meer opgehouden te leren en te genieten van werken vanuit mijn hart en ziel.

Testimonials en gedenkwaardige kreten...


-'Kan jij niet gewoon aan mijn bureau komen wonen?!'
-'Lekker, hoor, zo'n los beentje...'
K. Evers, Neerlandicus, schrijfster, redacteur, Leiden

'Thanks for putting my brain back, Bryan!'
L. Juppenlatz, milieukundige, London

''t Maakt me niet uit wat je collega meer kan dan jij, ik blijf bij jou!'
D. Erades, gepensioneerd maar nog lang niet uitgewerkt, Leiden

'Pas op, hij knijpt...'
B. Natkiel, accountant, Voorschoten, tegen de volgende client

'Hoe weet je dat ik precies daar last heb!?'
M. Post, ITC-er, Den Haag

-'H�h�, ik kom niet meer voor uurtjes, ik neem vanaf nu alleen nog anderhalfuurtjes!'
-'Ik ben gek op handjes. Stenen? Niks stenen, stevige handen, daar gaat het om. Ik heb genoeg aan jou.'(over Hot-Stone massage)
J. Kok, boekhoudster in de VUT, somewhere in Thailand

'Ik ga helemaal tintelen, ik wou dat dit elke dag kon!'
L. Hetebrij, belasting-adviseur, Leiden

'...Hell yeah!!'
Loren Ryter, ex-pat ITC, VS

'Argh, that forearm ALWAYS shuts me up!'
Troy Spetz, ex-pat Canada; zeiler, programmeur, Leiden

'Als ik de loterij win koop ik een groot huis, met eentje ernaast voor jou, gratis; enige dat je hoeft te doen is masseren. Elke avond om 10 uur, en dan rol je me zo m'n bed in!!'
Diverse cli�nten!