Chef's Specials


Salvador Massage helpt bij de verlichting van klachten die optreden bij:

Fibromyalgie (Bron: Alles over Fibromyalgie)
Fibromyalgie, ook wel weke delen reuma genaamd, is een reumatische aandoening. Fibromyalgie wordt in veel gevallen na lang en intensief dokters bezoeken herkend. De diagnose kan alleen door een reumatoloog worden gesteld. De aandoening kenmerkt zich door pijn in het 'bewegingsapparaat' die meestal van chronische aard is. De pijn bevindt zich in onder andere spieren, gewrichtsaanhechtingen en pezen in het hele lichaam.

De pijn wordt door veel patienten omschreven als een vorm van spierpijn die je normaal ook voelt als je een zware griep hebt. Alleen hebben fibromyalgie-patienten dit bijna dagelijks. De pijn komt voornamelijk voor in de nek, schouders, handen, bekken, benen, voeten, en de rug. Helaas is de pijn niet het enige probleem.

Veelgehoorde andere klachten zijn: slecht slapen - al dan niet door de pijn, vermoeidheid, darmklachten, storing in de hormoonhuishouding, depressiviteit, hoofdpijn en/of duizeligheid.

Chronische stress: bij niet aflatende "druk op de ketel" ontstaat in het hele lichaam een toegenomen spierspanning omdat het sympathisch zenuwstelsel de boventoon voert. Massage brengt versneld de werking van de tegenhanger, het parasympathisch zenuwstelsel, op gang. Hierdoor overheerst ontspanning weer even en krijgt het lichaam de kans zijn regeneratieve processen voort te zetten.

Spanningshoofdpijn: een vorm van hoofdpijn waarvan de oorzaak voornamelijk mentaal en de consequentie lichamelijk is. Door te lang opgevoerde spanning is de trekkracht van de schouder- en nekspieren op de schedelpeesplaat te groot waardoor pijn ontstaat.

Tenniselleboog/golfers elleboog: een steriele ontsteking aan de onderste uitsteeksels van de bovenarm. Ze ontstaat bij ononderbroken belasting van de onderarmspieren.

Rugpijn: te divers voor een korte toelichting!

Schouderklachten: klachten en pijntjes die optreden door overdreven pc-/laptop- /machine-/auto-/harp- en pianogebruik.

Carpaal tunnel syndroom: een beklemming in de polsstreek van de armzenuwen die de handen en vingers bedienen.

Verhoogde spierspanning (stijve spieren): oorzaken kunnen bv zijn: lange autoritten, verkeerd slapen, buizen etc.

Whiplash: een plotseling opgetreden trekkracht op de wervels van de nek of bovenrug. Gevolgen hiervan zijn erg verschillend van aard: van puur lichamelijke kwalen tot persoonlijkheidsveranderingen.

Arthritis: massage kan bij ontsteking en slijtage van de gewrichten verzachting van de pijn brengen.

Frozen shoulder: een onbeheerst toegenomen contractie van de spieren en kapsels van het schoudergewricht. Gaat meestal gepaard met een slijmbeursontsteking onder het schouderdak. Een duidelijke oorzaak is nog niet bekend, wel zijn er verschillende behandelmethodes van fysiotherapie tot massage en medicatie.

Beenlengteverschil: een vaak onderschatte oorzaak van rugklachten en schouderklachten.
"Er zit meer wijsheid in uw lichaam dan in uw dieptste filosofie."
Friedrich Nietzsche