Masseur Leiden | Salvador Massage

Technieken

Als uitgangspunt ligt de verantwoordelijkheid van de techniekkeuze bij de masseur. Je hoeft je dus niet te verdiepen in welke technieken er worden gebruikt. Tijdens het intakegesprek stel ik vragen over je klachten of wensen en aan de hand van jouw informatie wordt een behandelplan opgesteld.

Sportmassage

Sportmassage bestaat uit sederende en stimulerende technieken, afhankelijk van of de massage voor of na de sportprestatie plaatsvindt. Deze technieken verbeteren de prestatie en het herstel en hebben een preventief effect. Sportmassage op regelmatige basis heeft natuurlijk ook de functie van een fysieke onderhoudsbeurt: opkomende kwalen worden op tijd opgemerkt en al vroeg in de kiem gesmoord.

Deep Tissue Massage

Deep Tissue Massage is het langzame, diepe lichaamswerk. Het heeft effect op de dieper liggende spieren en omvat dus stevige, zware technieken. Biedt tevens veel detailwerk en legt therapeutisch de nadruk op oorzakelijke verbanden tussen leefwijze en klachten.

Thai Massage

Deze massage richt zich op de tien energielijnen die door ons lichaam lopen. Door druk te geven op de punten die over de energielijnen lopen worden blokkades opgeheven en gaat je energie weer beter doorstromen. Ook rek en strek ik je waardoor de gewrichten soepel worden gehouden. 

Esalen Massage

Esalen is een type massage dat lange, rustige streken van top tot teen behelst en biedt voornamelijk rustgevende, integrerende technieken.

Zweedse Massage

De zweedse massage is een algehele ontspanningmassage waarbij je lichaam met (aromatische) olie wordt behandeld. Deze vorm heeft gediend als uitgangspunt voor de huidige sportmassage aangezien zweedse massage per lichaamsdeel gaat. 

Triggerpoint Massage

Triggerpoint Massage is een vorm van pijnbeheersing. Pijn in spieren wordt soms veroorzaakt door functionele overbelasting waardoor in een bepaalde spier op de zwakste plek een verkramping ontstaat. Deze is meestal zo klein dat je die niet meteen voelt. Het lichaam reageert er echter wel op door omliggende spieren te recruteren, die het werk moeten overnemen. In deze spieren, die het werk niet gewend zijn, kunnen dan pijnklachten ontstaan. In andere gevallen wordt de kramppijn (parasegmentaal) afgeleidt naar een andere plek via de fascia of wel het spiervlies. De kunst hier is om het “grotere plaatje” te ontwaren en de oorzaak, namelijk het verkrampte gebiedje, op te sporen. In dit gebied kan herstel gestimuleerd worden door de verkramping tegen te gaan door gebruik van langzame, diepe strijkingen.

Consult

Betreffende blessures, klachten, ontstekingen en revalidatie e.d.

Bovenstaande uitleg dient voornamelijk ter informatie. Je hoeft niet zelf te kiezen voor een specifieke soort massage of techniek. De masseur smeedt een behandelplan op maat voor jou aan de hand van jouw wensen en lichamelijke klachten zoals besproken tijdens het intake gesprek. Met regelmatige intervallen zal de masseur met je evalueren of de aanpak nog juist is.

Nog niet gevonden wat je zoekt? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem direct contact op.